Hvem elsker ikke en god hjemmelavet lagkage med kagecreme og det hele? Det gør jeg i hvertfald, og det gør min familie også, så da min gamle bliver 53 år, skal han selvfølgelig have en lagkage, hans ønske var den skulle være kagecreme, og med banan -- så det er der selvfølgelig i denne.

Her får du en opskrift med hjemmelavet lagkagebunde og hjemmelavet kagecreme, du kan selvfølgelig sagtens lave en lagkage med købebunde, og købecreme, men det hele smager bare bedre når det er hjemmelavet, og så er egentlig ikke det sværreste i verden at lave, det kræver bare du er forberedt, da tingene jo lige skal køles af, inden det hele samles.

Ingridienser til hele lagkagen

10-12 personer

Lagekagebunde:

3 stk.

  • 5 æg
  • 200 g Sukker
  • 2 tsk. vaniliesukker
  • 200 g Hvedemel
  • 2 tsk. Bagepulver

Kagecreme:

  • 35 g Marizena
  • 4 Æggeblommer
  • 4,5 Dl Sødmælk
  • 1 vaniliestang (eller 1 tsk. vaniliepulver)
  • 110 g sukker

Hindbærkompot:

(du kan også sagtens bruge hindbærsyltetøj)

  • 150 g Frosne hindbær
  • 50 g sukker
  • lidt vand

Marcipanbånd:

  • 200 g Marcipan
  • 100 g Flormelis
  • 25 g Glukosesirup

Andet:

  • 4-5 Bananer alt efter størrelse
  • 2 pakker daim
  • 1/2 L Flødeskum
  • Glasur

Fremgangsmåde

Lagekagebunde:Lagkagebunde

  • Pisk æg og sukker, og vaniliesukker til æggesnaps
  • Sigt hvedemel og bagepulver i æggemassen og vend det godt rundt
  • Bag lagkagebundene i en springform med en diameter 22 cm.
  • Husk at ligge bagepapir i bunden, så er det nemmere når du skal have bundene ud af formen.
  • Bag lagkagebundene på 175° i ca. 25 min. Men hold øje med bundene
  • Lad bundene køle helt af inden du tager dem ud af formen, og del dem i 3 lige store dele.

Kagecreme:

Her finder du en video af fremgangsmåden på en hjemmelavet kagecreme:

  • Bland æggeblommer, sukker og vanilje sammen.
  • Rør lidt af mælken sammen med maizenaen, og bland det derefter sammen med æggeblandingen.
  • Sæt resten af mælken over ar koge.kagecreme
  • Når mælken begynder at koge, smider du æggeblandingen i, og rører godt rundt, og lige lader det koge lidt.
  • Lad kagecremen køle i minimum 2 timer,
  • Inden brug røres den op igen, hvis du synes den er for tyk kan der røres lidt ekstra mælk eller fløde i.

Hindbærkompot:

  • Hindbær og sukker koges i ca. 10-15 min til bærene er blødt op.
  • Lad hindbærkompotten køle af inden brug.

Marcipanbånd:

  • Bland marcipan, flormelis og glukosesirup sammen og ælt det godt igennem.
  • Lad blandingen køle minimum en time inden den rulles ud til et bånd.Marcipanbånd
  • Hvis du har brugt en 22 cm form, skal du rulle et ca. 70 cm langt marcipanbånd ud.
  • Brug massere af flormelis så den ikke klistrer fast til bordet.

Samling af kagen:

  • Nu til den sjove del, kagen skal samles.
  • Du kan i princippet samle den som du har lyst, jeg har delt den sådan her op:
  • Bund, hindbær, creme, banan, bund, creme, daim, banan, bund og glasur.
  • Til samling af kagen har jeg brugt formen bundene er bagt i, og placeret kagefolie i siden, så den er nem at få ud af formen bagefter. På denne måde, får du en høj kage, og undgår den splatter ud.
  • Efter samlingen af kagen, lader du den køle en times tid.
  • Herefter kommer du marcipanbåndet rundt om kanten. Kom lidt flødeskum på kanten af hele kagen, dette fungerer som lim.
  • Til sidst pyntes kagen med flødeskum eller/ og glasur.
  • Jeg har farvet fløden med lidt blåt pastafarve, for et mere farvet look, men man kan selvfølgelig også sagtens bevare den almindelige flødefarve.
  • Med fløden har jeg lavet roser på hele toppen af kagen, med en stjernetyl. Det er super nemt, og giver et fantastisk look 🙂

Til sidst er der selvfølgelig ikke så meget mere at sige end, VELBEKOMME. Jeg håber du får lavet en ligeså god hjemmelavet lagkage som mig 🙂

Hjemmelavet lagkagebunde

Summary
recipe image
Recipe Name
Hjemmelavet lagkage med marcipan
Author Name
Published On
Preparation Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)