Hjemmelavet kagecreme er faktisk ret nemt at lave selv. I Mange år har jeg også tyet til pulverversionen, som også smager fint. Men der er nu noget særligt med sin egen hjemmelavede Vaniljecreme som kan bruges til diverse lagkager, fastelavnsboller eller hvad kagecreme ellers passer til (ALT).

Se fremgangsmåde på hjemmelavet kagecreme her:

Du får her 2 forskellige opskrifter, alt efter om du bruger en RIGTIG vaniljestang, eller om du bruger vaniljesukker.

Det giver selvfølgelig den bedste smag, med den rigtig vaniljestang, men det er ikke altid man lige har en vaniljestang i huset + Så er de jo blevet RIGTIG dyre …

Så her kommer de 2 opskrifter:

Ingredienser til en lækker hjemmelavet Kagecreme:

1. Opskrift: Kagecreme med en rigtig vaniljestang (eller vaniljepulver)

  • 35 g Maizena
  • 4 Æggeblommer (80 g)
  • 4 DL Sødmælk
  • 1 vaniljestang (eller 1 tsk. vaniljepulver)
  • 110 g sukker

2. Opskrift: Kagecreme med Vaniljesukker (uden stang)

  • 35 g Maizena
  • 4 Æggeblommer (80 g)
  • 4 DL Sødmælk
  • 1 Tsk. Vaniljesukker
  • 1 Tsk. Vaniljeessens
  • 100 g sukker

Fremgangsmåde Kagecreme:

  • Bland æggeblommer, sukker og vanilje sammen.
  • Rør lidt af mælken sammen med maizenaen, og bland det derefter sammen med æggeblandingen.
  • Sæt resten af mælken over at koge.kagecreme
  • Når mælken begynder at koge, smider du æggeblandingen i, og rører godt rundt, og lige lader det koge lidt.
  • Lad kagecremen køle i minimum 2 timer, i køleskabet.
  • Inden brug piskes kagecremen op. Hvis du synes den er for tyk kan der røres lidt ekstra mælk eller fløde i til du får den konsistens du ønsker.

Hjemmelavet Konditorcreme?

Ønsker du konditorcreme? Så er alt du skal gøre er at tilføje 2 DL flødeskum og vend det sammen med kagecremen.

Se her hvad du fx. kan bruge en kagecreme/ Vaniljecreme til:

Hjemmelavet Lagkage → Opskrift på hjemmelavet lagkage

Bogstavkage → Opskrift på Bogstavkage

Talkage → Opskrift på talkage

Summary
recipe image
Recipe Name
Hjemmelavet kagecreme
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time