At lave en hjemmelavet Bearnaise sauce er slet ikke så svært igen, som mange tror. Kast dig ud i det, hav tålmodig, forsigtig med varmen, og ha’ fuld fokus på sovsen og ikke alle mulige andre ting, så er det slet ikke så svært at få den til at lykkedes.

En af de typisk faldgrupper ved Bearnaisen er: For meget varme … For meget varme på, og sovsen skiller, eller du får røræg. Så mild varme. Mange laver Bearnaise over et vandbad, men det behøves man altså ikke.

Ingredienser til Bearnaisesaucen

Til 2 personer

  • 125 g Smør
  • 2 Æggeblommer
  • 1 spsk. Creme Fraiche
  • 1 Løg
  • 2 Spsk. god hvidvinseddike
  • 2 Spsk. hvidvin (eller vand er også OK.)
  • En masse estragon (både stilk og blade)
  • Citronsaft
  • Salt / peber

Fremgangsmåde:

Se video af fremgangsmåde til Bearnaisesaucen her:

  1. Smelt smøret over medium varme.
  2. Lav bearnaiseessens ved at riste løgene, og kog dem op med eddikke, vand / hvidvin stilkene fra estragonen, til det ca. er halveret. Si derefter essensen.
  3. Pisk Æg og Creme fraichen sammen med essensen over lav varme, til det bliver lækkert og luftigt.
  4. Nu hælder du forsigtigt smørret ned i æggemassen, og pisker alt hvad du kan.
  5. Sovsen skulle gerne begynde at tykne ligeså stille.
  6. Til sidst smider du estragonen i, smager den til med citron og salt og peber – og VOILA
  7. Så er der bearnaise

Smagen: En Bearnaise må gerne være lidt syrlig, så godt med citron i, men du bestemmer selv hvor meget eller hvor lidt du synes den skal smage af citron.

Til en Bearnaisesovs skal der selvfølgelig serveres en god og lækker bøf til.

Summary
recipe image
Recipe Name
Hjemmelavet Bearnaise sauce
Author Name
Published On
Preparation Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 3 Review(s)