Mmh ... Duften af hjemmebag kommer helt sikkert til at brede sig i huset hvis du giver dig i kast med disse lækre og fantastiske cremehorn, eller Horn med vaniljecreme i.

Antal stk: 16

Bagetid: 12 min.

Ingredienser

  Dej

  • 25 g gær
  • ½ dl lunkent vand
  • 75 g smør
  • 2 dl Mælk
  • 2 spsk. sukker
  • 1 æg
  • ½ tsk. salt
  • ½ tsk. Kardemomme
  • 400 g hvedemel (CA. MÅL)

 Vaniljecreme

  • 2 Dl Mælk
  • 20 g Maizena
  • 50 g Sukker
  • 40 g Æggeblommer (2 blommer)
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 1 tsk. vaniljeessens

Fremgangsmåde

Rækkefølge:

  1. Dejen til hornene
  2. Vaniljecremen

Dejen:

  • Lun vandet og mælken til ca. 37 Grader. Rør derefter gæren ud i mælkemassen.
  • Smelt smøret meget blødt og rør det i gæren.
  • Tilsæt salt, æg, sukker, kardemomme.
  • Rør til sidst melet i dejen til det har en passende konsistens, hvor det ikke klistrer.
  • Sæt derefter dejen til hævning i 45 min.
  • Når dejen er sat til hævning laver du vaniljecremen.

Vaniljecremen:

  • Bland æggeblommer, sukker og vanilje sammen.
  • Rør lidt af mælken sammen med maizenaen, og bland det derefter sammen med æggeblandingen.
  • Sæt resten af mælken over at koge.kagecreme
  • Når mælken begynder at koge, smider du æggeblandingen i, og rører godt rundt, og lige lader det koge lidt ind til det får en tyk konsistens.
  • Stil Vaniljecremen på køl indtil du er klar til at bruge den.

Lav hornene:

  • Del dejen gærdejen i 2 lige store dele.
  • Rul hver dej ud i en rund form, og del den i 8 lige store dele.
  • TIP - jeg bruger et pizzahjul til dette.
  • Kom 1 tsk. Vaniljecreme på hver trekant, og rul fra det brede punkt og ned til spidsen.
  • HUSK: sørg for at lukke dejen til, for ellers løber cremen ud når de bliver bagt.
  • Bag dem på 180 grader ca. 12 min.
  • Når hornene er færdigbagte lad dem afkøle lidt, herefter kan du vælge at drysse dem med lidt flormelis eller lave en glasur til hornene.

ENJOY 🙂

 

Ps. De kan fint fryses ned så du altid har lidt lækkert i fryseren 😉

 

 

 

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Creme Horn
Author Name
Published On